MENU
en nl

Toename aanbod verhuurwoningen in Amsterdam

Hoe voorkom je leegstand?

2017-04-21 09:53:30 – Noor – Blog

De Amsterdamse woningmarkt

De woningmarkt in Amsterdam is altijd in beweging. Momenteel gaat de Amsterdamse verkoopmarkt door het dak en vaak denken mensen dat voor de verhuurmarkt hetzelfde geldt. Echter beweegt het zich in tegenovergestelde richting en dat laat zich eigenlijk vrij eenvoudig verklaren. Het huuraanbod in de 'luxe' vrije sector is namelijk enorm toegenomen. Dit heeft onder andere te maken met:

 • verscherpte regelgeving Air BNB (zgn 60 day rule). Deze woningen komen bij de "long-stay"
 • toename van het aantal (buitenlandse) investeerders in onroerend goed
 • veel huurders, waaronder expats zeggen hun woning op en kiezen voor koop
 • “versoepelde" regelgeving rond puntentelling waardoor veel meer woningen nu wél in de vrije sector komen en vroeger niet

 • Vraag naar huurwoningen


  Daarbij signaleer ik persoonlijk niet een enorme toename van de vraag of het aantal expats (gelijkblijvende/minder vraag). Bovendien is het gemiddelde budget van een expat aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. Kortom: veel aanbod, bij gelijkblijvende - misschien zelfs afnemende - vraag. Helaas zie ik dan ook steeds vaker woningen leegstaan. Is de verhuurmarkt op slot? Nee, dat niet! Er zijn nog altijd mogelijkheden genoeg. Kwestie van de juiste keuzes maken.

  Woning snel verhuren?

  Wil je snel je woning verhuren, dan is het belangrijk om je als verhuurder te realiseren dat het momenteel een huurdersmarkt is. Dat betekent dat je je woning realistisch geprijsd in de markt moet zetten. Oftewel: prijs/kwaliteit moet goed in balans zijn. Daarnaast is een goede presentatie van je woning belangrijker dan ooit. Goede foto's uiteraard, maar daarnaast kan de styling van een woning doorslaggevend zijn. Dit betekent overigens niet dat dit altijd meteen enorm in de cijfers gaat lopen. Simpele, maar effectieve styling kan een wereld van verschil maken. Die trend is in Scandinavie al enorm in opkomst en langzamerhand zien we dat ook hier terugkomen. Sinds kort werk ik samen met een stylist en de resultaten zijn echt verbluffend. Met goede foto's én aandacht voor styling neemt het aantal bezichtingen van een huurwoning direct toe. Zeker iets om rekening mee te houden. Tot slot helpt het zeker om te kiezen voor een verhuurmakelaar met een goed lokaal netwerk, maar wellicht spreekt dat voor zich.


  Wil je een realistisch advies-op-maat voor de vlotte verhuur van een woning?

  Neem vrijblijvend contact op via noor@noorestate.com of +31 (0)6 14 23 64 64

  Wellicht tot snel,
  Noor

  Noorestate is aangesloten bij de Vereniging van Verhuurmakelaars, Funda en Pararius.