MENU
en nl

Terugblik op 2015

What a wonderful year!

2015-12-31 12:54:11 – Noor – Blog

De laatste dag van 2015 alweer, niet te geloven.. Cliché of niet: het lijkt me een prachtig moment om even terug te blikken.

Ontwikkeling huizenmarkt
2015: het vertrouwen in de huizenmarkt lijkt weer volledig terug. Leken huizen in 2013 en 2014 nog onverkoopbaar en werden ze om die reden verhuurd; dit jaar gingen ze als warme broodjes over aan een nieuwe eigenaar. In dat opzicht zag ik mijn markt verkleinen. Wat verkocht wordt, hoeft immers niet meer verhuurd te worden… Daarnaast zag ik de trend van Nederlanders die duur willen huren langzaam afnemen, doordat zij overstapten naar de verkoopmarkt.

Investeringsklimaat
Naast de groeiende huizenmarkt, trok echter ook de werkgelegenheid voor expats in Groot Amsterdam weer aan. Het investeringsklimaat nam aanzienlijk toe, waardoor ik veel mooie projectmatige opdrachten heb gekregen in het afgelopen jaar. Daarnaast zijn er veel particuliere investeerders bijgekomen. Meer lange termijn investeringen dus, wat in de long run natuurlijk interessant is voor Noorestate.

Groei van Noorestate
Ieder jaar groeit Noorestate een beetje. Bewust niet te hard, maar de groei moet er wel in blijven natuurlijk. Toch wil ik het ‘persoonlijke’ karakter blijven waarborgen, dus echt heel groot worden is niet het streven. Daarnaast was 2015 ook het jaar waarin een aantal collega-makelaars hun bedrijf in rook zagen opgaan vanwege de hele huurders-courtage kwestie waarover dit jaar een definitief oordeel geveld werd door de Hoge Raad. Daar de focus van Noorestate voornamelijk op verhuurders ligt, heb ik hier gelukkig geen nadelige consequenties van ondervonden.

Nieuwe huisstijl
Halverwege het jaar heeft Noorestate gekozen voor een geheel nieuwe huisstijl. Resultaat is een nieuw logo, nieuwe website en een actievere rol op social media. De focus ligt weliswaar op woningverhuur, maar tips en tricks delen over dingen waar ik enthousiast van word, hoort daar zeker bij. Ik heb de bezoekersaantallen op mijn website flink zien stijgen en heb veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Daar ben ik uiteraard bijzonder trots op.

Dankwoord
2015 is tevens het jaar waarin ik mijn eerste lustrum vierde. Een mijlpaal, al is 5 jaar Noorestate wat mij betreft slechts het begin…Dat brengt mij tot het belangrijkste deel van mijn blog; mijn dankwoord.
Dank iedereen voor de samenwerking, voor het vertrouwen, voor jullie enthousiasme, voor het lezen van mijn blogs en voor alles wat hopelijk nog komen gaat.

Happy 2016, laten we er een onvergetelijk jaar van maken!

Liefs,
Noor

PS, volgend jaar ben ik net als dit jaar weer bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 via noor@noorestate.com of +31 (0)6 14 23 64 64